Datum

19 november 2022 11:30

Accommodatie

K Antonia FC

Het is gelukt de U8 gewestelijk hebben hun eerste overwinning behaald. De vorige op Wijnegem was een gemengde overwinning. Maar zaterdag zijn Nicolas, Niels, Floris, Gabriel en Alexander boven zichzelf uit gestegen. Ook al was de start moeilijk want na amper vijf minuten wezen de bordjes al 0- 3 en zat Zandhoven meteen op een wolk. Maar toen ontbond Niels zijn duivels en met twee rake treffers stonden na het eerste kwartje de bordjes 2 - 3. Jurre was inmiddels de groep voor een halve wedstrijd komen versterken en dat rendeerde in het tweede kwartje want plots stonden de bordjes via Alexander en Gabriel op  5 - 3. De spelertjes van Zandhoven waren even verbaast als de thuissupporters. Ondanks hun aanmoedigingen zagen ze Zandhoven weer gelijk komen en op slag van Rust kwam Niels daar met zijn derde doelpunt aan zodat we konden gaan rusten met 7 - 5. Jurre ging voor een verdiende warme douche naar de kleedkamer en de doelmanmen werden gewisselt. Met de rots in de branding Alexander was er haast geen doorkomen aan en Gabriel deed samen met Mats (die wat vroeger voor de U7 was gekomen) de netten van Zandhoven verder trillen. Het was dan ook meteen 10 - 5. Was er een zege in de maak? En ja ook in het laatste kwartje scoorden beide ploegen nog elk tweemaal maar de 12 - 7 eindstand was een feit en meteen konden de spelers gaan vieren.
Hun collega's van de U8b hadden het eerder op de morgen ook prima gedaan tot aan het laatste kwartje was er niets mis en wist Antonia Sint-Job aan banden te leggen. Maar het laatste kwart sloeg het KOUDE noodlot toe. Jammer dat zo de vierde overwinning op rij werd gemist maar ondanks alles had Antonia tegen een wel sterk Sint-Job lang stand gehouden en zelfs heel wat kansen gemist.