Datum

16 november 2022 18:00

Accommodatie

Cmp: Zoersel

Wat een wedstrijd op tegen Zoersel met als inzet de volgende ronde van de LAVA beker. Vooraf werd de wedstrijd als moeilijk aangekondingd uitgaande op de resultaten die Zoersel in de gewestelijke reeks had neergezet. Bovendien was het leeftijdsverschil gemiddeld een half jaar ouder wat ook een onzekere factor vormde. Toch bleek al snel de Antonia, weer ondersteund vanuit de U7 ploegjes, de juiste inzet toonde met respect voor de tegenstander zodat ze er een aangename derby konden van maken. Na  10 minuten wezen de bordjes dan ook verdiend 1 - 2 met doelpunten van Jon en Laurens. In het tweede kwartje duurde het al niet te lang of de nooit afgevende Stan prikte ook zijn eerste doelpunt (na een solo'tje) tegen de netten. Toch wist Zoersel op het einde van de eerste helft een verdedigend foutje af te straffen zodat de bordjes 2 - 3 stonden bij de rust. De tevreden coach en Timo gaven de spelertjes nog wat  extra aanwijzingen en toen begonnen we aan de walk-over. Op een mooie voorzet van Louis prikte Laurens zijn tweede tegen de netten. Maar ook Jon, Stan prikten hun tweede binnen en Liam deed er nog een schepje boven op. Meteen wezen de bordjes 7 - 2. Ondertussen hield Jurre de deur achteraan heel goed gesloten en was Alexander heel attent op enkele doelpogingen van Zoersel. Met enkele mooie uittrappen wisten we in het vierde kwartje uit te lopen tot 9 - 2. Zoersel streed sportief tot het einde verder en verdiende dan ook een derde doelpunt maar toen wisten onze jongens reeds dat hun doel was bereikt: de volgende ronde van de lavabeker (kwartfinale).