Scheidsrechter

Geen

Accommodatie

Cmp: Stadion Jos Van Wellen

We wisten van de eerste ronde dat Cappellen (een nationaler) geen gemakkelijke opdracht zou zijn. Toch waren de U8b'kes ditmaal bij de les en scoorden Jon, Niels, Liam en Gabriel erg vlot in het eerste en tweede kwart. Onze doelman had amper een bal te pakken omdat Alexader het mooi gesloten hield achteraan. De bordjes wezen dan ook snel  1 - 5 en het werd tegen de rust zelfs 1 -7 (eigenlijk 1 - 8) maar we hadden het wedstrijdje volledig onder controle.
Voor we aan de tweede helft wensten te beginnen werd gevraagd om te wisselen en tegen de iets sterkere ploeg te spelen. Het was duidelijk dat de strategie van Van Cappellen anders is dan van Antonia. Ook wat opvolging (gebruik van een scheidsrechter hebben ze in Cappellen nog niet van gehoord ...met alle gevolgen van dien. (discussie).
Toch werd de het derde kwart aangevat na wat herschikkingen en stonden de B'kes op enkele minuten tijd 3 - 0 in het krijt. De Aziatische spits van Cappellen wist het doel degelijk staan want na onze 3 -  1 wist hij onmiddellijk zijn vierde tegen het net te prikken. Na wat reorganisatie begonnen we het vierde kwartje met snel een doelpunt van Jon. Na de gelijkmaker (in het laatste kwartkje) was er weer Jon die de  5 - 3 wist te scoren. Hoe dan ook met karakter en inzet bleek Cappellen het heel wat moeilijker te hebben. Door tactische wijzigingen om van op afstand op doel te trappen kwam Cappellen met enkele behoorlijke afstandstrappen nog driemaal tot scoren ondertussen prikte Gabriel ook nog een doelpuntje mee en wezen de bordjes 9 - 4 in de tweede helft. Maar de optelsom voor de u8b'kes bracht alsnog 10 - 12 score op het bord. (of was het 10 - 11) .