Antonia U8 naar de halve finale Nieuwsbladcup

Datum

18 januari 2023 18:00

Accommodatie

Onbekend

Na de kompetitienederlagen van onze twee U8 ploegjes, twee weken geleden, was de trainer van U8 Antonia in de kwartfinale van de Nieuwsbladcup voor provinciale ploegen, op zoek naar een herkansing. Voor deze gelegenheid werd een mixed U8ab team opgeroepen zodat we op sterkte deze nationaler konden bekampen. Het werd een onverwacht succes verhaal want na 15 min wezen de bordjes plots 1- 3. Ondanks de  voorzichtige start werd de aanvalsdrift van Antonia al snel beloond met twee vroege doelpunten. Nadat Turnhout even de neus aan venster stak met een tegendoelpunt wist een snelle tegenactie de 1 - 3 in te leiden. Jon en Sepp (2*) stonden aan het spreekwoordelijke kanon. Na wat overleg werd het tweede kwart een walk-over. Xander wees al snel tweemaal de weg naar doel en na amper 20 minuten stond het 1 - 5. Wat Turnhout ook probeerde Illirian en Jurre wisten achteraan het deurtje mooi gesloten te houden. Toch op slag van rust prikte Turnhout nog de 2 - 5 ruststand tegen de netten. Na een kort overleg gingen onze U8'tjes in het derde kwart op zoek naar nieuwe doelpunten en zo werd het heel snel 2 - 9 en was een verassing in de maak. Antonia had de wedstrijd in handen en het bij momenten leuke voetbalspel resulteerde in een vijftal open doelkansen die niet werden verzilverd. Wat Turnhout ook probeerde ,nadat Jurre het doel had geruild met Alexander, achteraan werd geen gaatje gevonden. In tegendeel het was Antonia dat de score nog verder uitdiepte tot 2 -11. Illirian en Vince stonden telkens mee aan de basis van mooie aanvalsgolven waar de tegenstander amper een antwoordje kon op vinden. Pas in de slotseconden wisten de Turnhoutenaren de 3 - 11 eindstand vast te leggen. Hierdoor gaat Antonia U8 voor het tweede jaar op rij naar de halve finale van de Nieuwsbladcup waar het sterke Zwarte Leeuw in twee wedstrijden opzij zal moeten gezet worden. Noteer alvast 15 februari 18.00 uur op Antonia.